Friday, July 8, 2011

Casa Hermanas

Salam sayyidul ayyam.
Alhamdulilah wal hamdulillah, syukur padaNya masih memberi peluang kepada kita menghirup nikmat udaranya sampai saat ini.

Cuaca hari ni memang hot, panas,panas lain dr yg lain. bahangnya sampai ke dalam pikap (ala2 storm) yg kami naik. Memang hot la.[baru panas dunia..]

Hari ni saya sempat meneman mama PERWANIS ke Amman utk AGM pelajar Malaysia di Amman. On the way, balik dengan pikap Faiz, pikap feveret budak melayu di Mafraq,agak2 memang dah tak de keje nak buat dalam pikap tu kami main 'cakap laju2' saja nak hilangkan rasa boring dan cover panas kt luar. Mula2 macam tak berapa nk best games ni tapi lama2 meriah pulak dalam pikap tu sampai Faiz pun gelak dengar kami bising kt belakang.Konon faham la apa yang kami sembang. Games ni mama yg lead, dia cari ayat then suruh kami cakap laju2. ayat die;

1. Zarqa, Mafraq, Azraq
2. Tekukur, ketiti
3. Biawak, buaya, buaian.

Cer eh cuba korang sebut perkataan2 ni laju2.haa tak senang kan, terbelit belit lidah nak nyebutnye. Tapi setakat ni saya dan mama tak pernah kalah cuma kesian dekat Cik Wafa, susah gilak mok padah,kitak makan budu inshaAllah kelak laju jak kitak padah..=).

harini Casa Hermanas berjalan2 tanpa cik Mieha but she's dun mind sebab dia pun tgh bersiar2 di Perth sana tanpa kami..jangan berpoya sangat ya cik Mieha.

6 comments:

  1. ehem..ehem.patutla 2 3 hari ni rase sakit tekak je..sunyi x korang tanpa mieha?ngeh3..

    bebelit jugak la lidah nak sebut tu.huhu..yg 1st xbest,yang secnd tu mcm senang n sedap bunyiknye.hhe

    ReplyDelete
  2. hahahaha...musim2 panas ni memang senang sakit tekak, ops cik mieha kite tgh kesejukan disanon..
    jgn mara aa..

    sian miak kaz, susah gilak mok klaka..faiz, cool je kn depan..

    p/s: soh muaz sebut..c how he pronounce

    ReplyDelete
  3. jangan suruh muaz sangat.he very pelat.nak terang sumtg pun so hard.
    "along,can u explain to ammah n kholah da?"
    haha.bahasa melayu pun tonggang tebalik.jangan suruh muaz sangat.he very pelat.nak terang sumtg pun so hard.
    "along,can u explain to ammah n kholah da?"
    haha.bahasa melayu pun tonggang tebalik.

    ReplyDelete
  4. o man,his tough very keras, kena mkn budu br lembut kot..hehe...
    muaz,i'll u give free Malay class,FOC..
    beghat99..aku plak yg tonggang langgang ckp...

    ReplyDelete