Monday, January 30, 2012

..:: K.A.W.E.N ::..

Cuti2 Jordan ni, ramai la yang plan nak tambah tangga masjid.. Di tempat saya belajar ni (Mafraq) dua tiga hari lepas selamat sepasang mempelai diijab qabulkan..Sah! Alhamdulillah, doa dari jauh saja tak sempat bersama mereka dihari bahagia..

Barakallahulakuma wajama' bainakuma fi kher buat
Ustaz Adib & Ustazah Hasma :)
doakan kami yang single mingle ni plak..hehehe

Agaknya isu KAWEN ni memang isu hangat yang sengaja diperhangatkan lagi kot di semua mantiqah, Malaysia jangan cakap la cuti raya cina tak cukup kalendar bonda bulat tarikh, takut terlupa katanya..

Kebetulan saki baki cuti yang ada ni, saya berjalan ke Mu'tah sempat singgah di rumah adik2 baru. Sedang sedap menjamu hidangan tetiba boleh pulak budak ni tanya soalan cepu lemas

" Akak dah tahun akhir ni, takkan tade calon lagi. orang kata kalo tahun akhir tade calon lagi balik Malaysia nanti susah..sambil tersenyum unta "

Memandai je budak ni, mazhab mana dia pakai. tahun akhir sume kena ada calon..beghat la gitu.
Senior2 lepas ramai je yang balik single mingle, sampai waktu ku seru sampai la kad wangi nanti..Nasib baik tak lemas nak jawab..orang sebelah tadi senyum banyak makna :)

Tetibe teringat lagu ni..
Ooo mama, saya mau kawen
kawen dengan siapa,
dengan...[sambung sendiri]


p/s : Buat kawan saya yang sorang tu, bagi la saya habis study dulu ya :)

6 comments:

  1. Insyaallah masa itu akn tiba..(",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahumma ameen..kena mintak tolong ko la tolong carikan ^_~

      Delete
  2. ha ah.yelah,banyak sangat makna..speechless.senyum takperlu kata apa apa~

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang banyak sangat sampai speechless ;p
      assukut 3lamatu redha :)

      Delete
  3. Wah2... hang nk langkah bendul ka? :P

    bai~

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku langkah bendul tiap hari der..hehhe

      :: kasi awak la jalan dulu ;p

      Delete